Skip to main content

Octrooiblog: spelevaren met de deelbare kano van Pakayak

Als kanoliefhebber wil je in de zomer graag het water op. Maar het kan soms lastig zijn met een kano het water te bereiken.  Pakayak komt met een deelbare kano die je gemakkelijk meeneemt en toch uitstekende vaareigenschappen heeft. Het ‘geheim’ zit in geoctrooieerde klemmen die de segmenten waterdicht tegen elkaar houden.

De fervente kanoër zit vaak met een keuzeprobleem. De kano kan mee op het dak van de auto, maar met een auto kun je niet overal komen. En waar parkeer je? Een kano huren lukt niet altijd en het is maar afwachten wat je krijgt. En opvouwbare of opblaasbare kano’s varen meestal minder fijn.

Zolang de Amerikaan Doug Mackro al kanoot, denkt hij na over een oplossing voor deze problemen. Uiteindelijk komt hij uit op een kano die bestaat uit 6 segmenten, gemaakt van sterke kunststof, die waterdicht aan elkaar worden gekoppeld. Op het water een volwaardige kano van 4,26 m lang, op het land een relatief gemakkelijk te vervoeren pakket van 25 kilo. Het past (net) in een ruime auto en is in een soort rugzak mee te nemen. Binnen 5 minuten zit de kano in elkaar.

Read more…

Leave a Reply